Cenk

Elektrik & Elektronik Mühendisliği, Georgia Institute of Technology, 2005

Elektrik & Elektronik Mühendisliği, Boğaziçi Üniversitesi, 1999

Araştırma Alanları

Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, konuşma tanıma, ses sentezi, ses analizi/kodlaması, gürültü temizleme, ses işlemenin medical uygulamaları

Biyografi

1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans derecesi aldı ve 2005 yılında Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde doktora derecesini tamamladı. Doktorasının ardından, ABD'de üç küçük şirketin Ar-Ge gruplarında beş yıl çalıştı.

Dr. Demiroğlu'nun araştırma ve danışmanlık faaliyetleri, konuşma ve dil işleme alanında yapay zeka uygulamalarına odaklanmaktadır.

Çalışmaları büyük dil modelleri, konuşma tanıma, konuşma sentezi, konuşma iyileştirme, depresyon/kaygı ile Alzheimer hastalığının konuşmadan otomatik tespiti üzerine yoğunlaşmıştır.