Prof. Dr. Barış TAN - Rektör

Barış Tan Boğaziçi Üniversitesi’nden 1990 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans derecesini, University of Florida’dan 1991 yılında Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans derecesini, 1993 yılında Üretim Sistemleri konusunda yüksek lisans sonrası uzmanlaşma programını ve 1994 yılında Endüstri ve Sistem Mühendisliği doktora derecesini aldı.

Doktorasını tamamladıktan sonra katıldığı Koç Üniversitesi’nde 1998 yılında doçent ve 2002 yılında profesör unvanını alan Barış Tan, 1994-2024 yılları arasında İşletme ve Endüstri Mühendisliği öğretim üyeliğine devam etmiş, ilgili dönem süresince 2002-2005 ve 2008-2010 yılları arasında İşletme Enstitüsü Direktörü, 2007-2013 yılları arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve 2013-2021 yılları arasında Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1 Mart 2024’te Özyeğin Üniversitesi’ne Endüstri Mühendisliği ve İşletme öğretim üyesi olarak katılmış, 25 Temmuz 2024 itibarı ile de rektör olarak atanmıştır.

Barış Tan’ın uzmanlık alanları üretim sistemlerinin tasarımı ve kontrolü, tedarik zinciri yönetimi ve stokastik modellemedir. Bu alanlarda birçok uluslararası yayını olan Prof. Tan uluslararası dergilerde alan editörü olarak görev yapmış ve yayın kurullarında yer almıştır. Ulusal ve uluslararası araştırma ve sanayi projeleri olan Barış Tan’ın aldığı ödüller arasında Türkiye Bilimler Akademisi Seçkin Genç Araştırmacı Ödülü, TÜBİTAK ve NATO Araştırma Bursları ve en iyi makale ödülleri vardır.

Barış Tan ayrıca Harvard University – Division of Engineering and Applied Sciences, MIT – Operations Research Center, MIT – Laboratory for Manufacturing and Productivity, University of Cambridge – Judge Business School, University College London – School of Management ve Politecnico di Milano – Laboratory for Manufacturing and Production Systems gibi dünyanın farklı üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Profesör Tan dünyanın çeşitli üniversite ve kuruluşlarının danışma ve yönetim kurullarında katkıda bulunmaktadır.

Daha Fazla >>
Rektörümüzden Duyurular