Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 08, 2022 - Mayıs 01, 2022

EÇEM/CEEE GÜNCEL | Mart-Nisan 2022

EÇEM’in Yeni Projesi Lahore Time Square Project (LTS) Başladı

Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi’nin LTS (Lahore Time Square Limited) firması ile başlattığı uluslararası danışmanlık projesinin Açılış Toplantısı, tarafların katılımı ile 24 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Proje, LTS firması tarafından Pakistan'ın Lahore kentine geliştirilmekte olan karma kullanım amaçlı gayrimenkul projesine EÇEM’in sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve akıllı bina konularında sunacağı stratejik planlama ve mühendislik hizmetlerini kapsamakta. 11 ay sürmesi planlanan LTS Projesi, bahsi geçen konulara odaklanan beş farklı iş paketi içeriyor.

EÇEM/ÖzÜ - UCLA (ABD) İşbirlikleri Devam Ediyor

Prof. M. Pınar Mengüç, Kaliforniya Üniversitesi – Los Angeles’ta (UCLA) işbirliği çalışmalarını başlattı. Kısa zamanlı olarak UCLA Makine ve Havacılık bölümünde ziyaretçi profesör olarak yer alıp, hem enerji hem de ışınımla ısı transferi projelerinde Prof. Laurent Pilon ve Tim Fisher ve öğrencileriyle çalışacak.

Prof. M. Pınar Mengüç, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin düzenlediği “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” Projesi Açılışında Davetli Konuşmacı Olarak Yer Aldı

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği ve Poul Due Jensen / Grundfos Vakfı, sürdürülebilir kalkınmada genç mühendislerin rolüne dikkat çekmek ve genç mühendislerin günümüz sosyal ve çevresel sorunlarına çözüm üretebilmesini amaçlayan bir proje başlattı. “Sürdürülebilirliğin Sorumlu Mühendisleri” Projesi lansmanının açılış konuşmalarının Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum ve Grundfos IMEA Bölgesi Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Işıl Aksoy’un yaptığı etkinlikte Prof. M. Pınar Mengüç mühendislerin, dünyanın karşı karşıya olduğu kompleks problemler karşısında geliştirilecek sürdürülebilirlik stratejisi kurgusunda oynayabilecekleri rolün önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğin tamamına Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Youtube sayfasından erişebilirsiniz.

EÇEM AR-GE Yöneticisi Dr. Cem Keskin’in İsveç Ziyareti

EÇEM AR-GE Yöneticisi Dr. Cem Keskin ve Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Göktürk Poyrazoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nin faydalanıcısı olduğu IPA 2015 Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Yardım Projesi (YEVDES) kapsamında, 14-18 Mart 2022 tarihlerinde İsveç’in Lund ve Gothenburg şehirlerinde gerçekleştirilen çalışma ziyaretine katıldı. Ziyaret kapsamında, iki şehirde yer alan düşük karbon salınımlı ve akıllı şehircilik uygulamalarını incelemek üzere üniversiteler, teknoparklar ve yeni kurulan yerleşim bölgelerinde incelemeler yapıldı.